недеља, 17. април 2011.

JUTUTANCI


Show must go on je ukratko ono što se na našoj političkoj sceni dešava. Ovo je previše bizarno čak i za Srbiju. I svega ovde jednom neće biti, ali gluposti nikad dosta i nikad previše, ona će na ovim prostorima vazda biti prisutna. A krenulo je misteriozno.

Pogađate da se radi o mitingu SNS, najače opozicione stranke koja treba da bude alternativa onome što imamo sad. Čuli smo tu mnogo njih (BN televizija je imala direktan prenos). Mnogo toga je ponuđeno, Karići nam nude ekonomske projekte za bolje sutra (Ruska salata valjda), Veljo oće da pokrene Srbiju (on je ta snaga) , Vulin ohrabruje na slobodu izražavanja emocija (plači Srbijo), a sve to će doneti Toma koji će se žrtvovati sve dok ga ne prebace na kliniku i priključe na infuziju. Eto dobili smo i odgovor na pitanje:“Šta je to ponuda koja se ne odbija?“ I šta je genijalno smišljeno, jer kako reče gospodin Vučić, neće gledati u nebo već razmišljati. I eto smisliše. Samo se iskreno nadam da ova njihova „umotvorina“ neće imati žrtava.Beše tu i operskih zvezda, rokenrol benda, intelektualaca,  repa i poezije. Poezija me je najviše „ganula“. Odrecitovaše pesmu Jovana Jovanovića Zmaja JUTUTUNSKA JUHAHAHA“. Ja jedino nisam mogao da shvatim, da li se odnosi na njih ili na poziciju. Neodoljivo se i jedni i drugi uklapaju u istu. A i BALAKAHA ima koliko hoćete, bogami u svim strankama.

Ono što je takođe bitno je poruka koju opozicija šalje gradjanima, a dodje mu kao deža vi: Svako od vas, a ja prvi, će biti spreman i moraće da podnese žrtvu zarad svevišnje pravde i nebeske Srbije, jer mi smo bili i bićemo nebeski narod, a ovoga puta zarad spornog datuma izbora. Jer ako ja „tu nadasve komplikovanu situaciju“ pravilno shvatam ovde nisu sporni izbori i da li će ih biti, već da li će biti u decembru ili januaru. Kažu ako budu u januaru, vlast će imati prednosti izmedju dva božića. Pravi cilj za koji vredi mret. Pravo rešenje svih problema, i prava poruka „dostojna“ evropskih vrednosti za koje se odnedavno zalažu.

Ovi drugi tj. pozicija tvrdi, a bogami i računa, da su se prvi uplašili Vojvode i njegovog povratka pa malko žure sa izborima. Sve i da je to tačno, jaka je i to vlast ako treba Vojvoda da je spasava iliti „Ko s Vojvodom tikve sadi ...“ Ako probamo da budemo realni, ova vlada verovatno jeste najbolja od 2003 do danas, a ipak nije dorasla situaciji koja ju je snašla, jednostavno to za ovu i ovakvu Srbiju nije dovoljno dobro. Kad je o opoziciji reč, ja čak i ne sumnjam u njihovu volju da nešto promene (pisali smo već o namerama), ja sam jednostavno siguran da oni za to nisu sposobni. Naravno to je samo moje mišljenje, i nadam se da grešim.

Kako god, izbori su pre ili kasnije izvesni, a izbor nam je svima „fantastičan“. Blago nama sa ovakvom vlašću i „još boljom“ opozicijom. Pa pohrlimo svi na birališta nebi li dali glas nekome od ovih „spasilaca“ -  JUHUHAHA.

4 коментара:

 1. Na žalost (ili sreću) ja nisam gledao, ali pretpostavljam kako je bilo. Šta reći, jadni mi.

  ОдговориИзбриши
 2. Da li je neko mogao više, ako uzmemo da smo u dvadesetogodišnjem getu, a do nedavno 500 godina pod Turskom upravom.
  Mukotrpan je put izlaska iz ovog stanja, ako nas je skoro do juče, a neko i sada, satanizovao ceo Svet. Ovo zbog toga što smo nesložni i zavidni do "zla boga".

  ОдговориИзбриши
 3. Lep redosled za glasanje! Sviđa mi se! Glasam za Tomu!

  ОдговориИзбриши