уторак, 01. мај 2012.

DRAMA


Iako su za njihov deseti kasački sastanak meteorolozi najavljivali kišu i loše vreme za ceo vikend, Beogradjani se nisu uplašili i hrabro su dočekali nedelju kada su trke trebale da se odlože. Poznato je da hrabre i sreća prati pa je tako ovog popodneva vreme gotovo idealno.
Dobar dan, dragi gledaoci, javljam vam se sa Beogradskog hipodroma gde je vreme trenutno  sunčano, a kiša koja je pre podne padala nije nikoga uplašila, ni posetioce kao ni takmičare.

Ovo je završni predstava ovog dvomesečnog programa, i nadam se da ćete kao I ja uživati u raspletu ovog maratona. Centralni dogadjaj koji svi nestrpljivo isčekujemo je trka kasom puštena autostartom  na 2012 metara. Za finalnu trku učešće je izborilo sedam grla. Imamo još par minuta do starta trke, pa ću ih iskoristiti da vam predstavim takmičare. U stazi broj 1 jedan od favorita Žuta pčela, staza broj dva, takodje favorit Bledožuta osa, staza broj tri aucajder iz senke Crveni zmaj, staza broj četiri Crna Beti, staza broj pet Darth Vader, staza broj šest Jarkožuta zvezda i u stazi broj sedam Money Talk.

I pored lepog vremena, prepodnevna kiša uticala je na to da se na Beogradskom hipodromu okupi nešto manje gledalaca od uobičajenog broja. Dužina cele predstave, kao i ne baš impresivni rezultati svih učesnika dovode do slabijeg interesovanja za konjički sport. Sama činjenica da su sva grla u današnjoj finalnoj trci, kao i većina učesnika dosadašnjih kvalifikacionih trka iz lokalnih štala, navodi gledaoce iz unutrašnjosti da polako gube interesovanje za ovakve dogadjaje. Praktično je ovo lokalni derbi Beogradskih grla iako nosi naziv državno prvenstvo, a zašto je to tako pitajte organizatore.


Trka je upravo počela, najbolje je povuklo grlo u stazi broj dva Bledožuta osa koga u stopu prati Žuta pčela. Na trećem mestu Crveni zmaj kasni za jednu dužinu za vodećim tandemom. Četvrto i peto mesto trenutno dele Jarkožuta zvezda i Crna Beti dok je pitanje da li će trku uopšte završiti Money Talk i Darth Vader. Vodeći tandem je prešao prvu krivinu, i čini se bar po početku, da se ovde pobednik neće znati do kraja trke. Žutu osu lakše možete prepoznati po nazivu PIS na sedlu. Crveni zmaj je pomahnitao i stiče se utisak da će njegov djokej iskočiti iz sedla, a sličnu vrstu energičnosti vidimo i kod Money Talk. Darth Vader dame i gospodo deluje totalno nezaineresovano, pa njega kao da niko nije obavestio da je trka počela, da li iko od vas dragi gledaoci zna zašto je to tako, sumnjam.

Zakuvava se na vrhu i počinje nedolično ponašanje oba djokeja vodećeg tandema, zaista je mučno to gledati ali eto i to je nažalost pravilima dozvoljeno. Žuta pčela sustiće Bledožutu osu, koja se tek sad pokrenula, odbija napad i ostaje u vođstvu. Za to vreme Crveni zmaj trči svoju trku, njemu kao da je jasno da ne može da se umeša u trku za šampionat, ali čvrsto i odlučno drži treće mesto. Doslednost u stilu i taktici se mora priznati Crnoj Beti, ali čini se da je to potpuno prevaziđena i poražena ideja. Ali se neverovatna stvar deslila sa Jarkožutim zvezdom, ona se je verovali ili ne preokrenula, i sad tako preokrenuta nastavlja trku, što joj u ovom trenutku donosi četvrto mesto. Interestantno je da Money Talk trenutno deluje prilično neubedljivo, iako su se oko njihovog tima ujedinilo nekoliko lokalnih timova iz cele zemlje.


I približavamo se ciljnoj ravnini, Žuta pčela sustiže Bledožutu osu, drama dragi gledaoci, prava drama. Oba grla gotovo poravnata prelaze ciljnu liniju, Crveni zmaj je treći, Jarko žuta zvezda četvrta, dok su Money Talk, Crna Beti i Darth Vader u grupi završili trku na začelju. Pobednik će biti poznat naknadno posle Foto finiša i dogovora izmedju klubova, pa se i ja za sada odjavljujem do prijema svežih informacija. Prijatno.

9 коментара:

 1. Анониман01. мај 2012. 21:35

  KOMEDIJA, DRAMA JEL TO TRILOGIJA?

  ОдговориИзбриши
 2. Ne verujem da si nešto promašio. Upravo tako će i biti. Jedino je pitanje šta se događa sa gledaocima na tribinama?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Bolje im biti nece, pitanje je samo da li ce biti gore i koliko?

   Избриши
 3. Kljusad u trci, ovce u publici sigurno za rezultat dobijamo životinjsku farmu (Orvelovu)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pa zar je već nemamo, novost bi bila drugi mesec na nebu.

   Избриши
 4. Анониман02. мај 2012. 22:02

  Vajne demokrate su naucile dobro lekciju od 5.10.2000.Zgrabi vlast uz malu pomoc zapadnih mentora/jer su oni daleko ispred nas i sve znaju/,unisti sve domace firme a onda stvori viktorija grupu koja ce da vlada trzistem Srbije.Kada nakupi 50% love preregistruj je u eliksir grupu da uzme ostatak.Medije ucutkaj davanjem frekvencije samo poslusnicima,izbore odradi po oprobanom sablonu brojanja,lazi,kradi ovaj glupi narod i tako ces vladati barem 20-ak godina.A krivac je onaj od pre 30 godina.Pa sad ko je kljuse,ko je ovca a ko je stoka bez repa...

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман04. мај 2012. 16:12

  Анониман May 2, 2012 01:02 PM

  Krace i jednostavnije ne moze da se objasni.

  ОдговориИзбриши