среда, 16. фебруар 2011.

SVETI VALENTIN


Biti ili ne biti? Sveti Valentin ili Sveti Trifun? Mladja ili Mirko? Ja bih probao biti, Sveti Trifun a, vala su mi i jedan i drugi „prirasli“ srcu. No naša melodrama ima drugačiji kraj. Ovoga puta je u Srbiji, bar u njenoj vladajućoj eliti pobedila ljubav, i to naravno na dan ljubavi. E sad kakvi su akteri naše ljubavne priče, takva je i ljubavna priča.


Iako su još u Nedelju u Utisku sve tri potparolke stranaka vladajuće koalicije, kako i dolikuje večeri pred Svetog Valentina, demonstrirale ljubav i harmoniju, sam praznik ne beše takav. Mladja je „napokon shvatio“ da se premijer tu baš mnogo i ne pita, a ovaj drugi da je Mladja populista. Eto radiš sa nekim tolike godine u ljubavi i slozi a tako ti odjednom sve postane jasno! Preokret koga se ne bi postidela ni jedna sapunica na svetu od puste Turske do Južne Amerike.


Pa sad ko posle svake velike ljubavi, ima puno povređenih. Premijer je lupio „svojom“ šakom o astal i reko ovako više ne biva, a Mladja se postideo i „prihvatio“ posledice svoje „prevare“. Ali nije se pokajao jer sve što je uradio radio je vođen isključivo srcem, a ono ne greši zar ne? I kako to najčešće biva u Srbiji, i ova velika ljubav je prekinuta zbog imovinsko-socijalnog spora. Počelo zbog veš mašine. Oće je dati njegovima ili opet njegovima (ne njenima), te naljutiše se njegovi, te bi neprijatnih scena. Dadoše je njegovima, ali se ova druga rodbina zbog mašine strašno uvredila i eto belaja. Oni sad uvrediše njega, a on njega.


Da stvar bude gora, ni sam transport mašine nije prošao bez problema. Gle čuda na tržištu nema dovoljno stiropora za mašinu upakovati i bezbedno transportovati. Kažu dobavljači osetnije količine na tržište stižu tek u aprilu, jer kažu, tad se očekuje navalica. Tada se pojavi rešenje, u celu ljubavnu priču se umeša i treći, koji stiropor oće skupo da proda, a kaže može da do/ponese. Premijer opet rukom o astal, kome još treba stiropor, ne plašim se ja zbog stiropora... Opet Mladja kaže dok se mi svadjamo oko mašine, odraće nas ovaj sa stiroporom.


A kako svaka tv novela mora da ima i happy end, tako su i naši junaci rešili da ignorišu ovog sa stiroporom, pa nek on to proda onome ko to mož da kupi, i poveruje u kvalitet istog. Svoju vezu vremenski oročiše do ko koga z....., pa aj još malo da koristimo blagodeti ove naše veze, koju ćemo ipak rekonstruisati. Eto zameniće nešto dotrajalog nameštaja, promeniće zavese i više se neće svadjati pred komšijama. E sad ljubav, toga više nema, ali šta ćete, niko nije savršen zar ne? 

4 коментара: