четвртак, 20. јануар 2011.

21.VEK


Moram da priznam da su moja očekivanja od novog milenijuma polako počela da se ostvaruju. Kako je i najavljivan, kao vek čuda ili tehničke i tehnološke revolucije, tako je eto i u Srbiji počeo da pokazuje svoje pravo lice. Ako niste primetili, mi ipak živimo u 21. veku. Čuda se ipak dešavaju, samo ih valjano treba zaslužiti.

Uzmimo na primer trgovinu. U Srbiji sad, u ovoj oblasti, imamo više napredka nego ikada. Evo ja u subotu na pijaci video desetinu nakupaca kako u svojim luksuznim kombijima vuku krompir i luk. A samo do prošle godine su sve to radili nekim krševima, za koje je teško poverovati da mogu da dobace čak do Leskovca. A eto već danas napredak. Šta reći osim čudo.

Privredni ambijent recimo, sve bolji i bolji. Nekada vam je trebalo 2.583.978 raznoraznih potvrda, uverenja, priznanica o uplaćenim raznoraznim taksama i gotovo 17 godina da bi započeli nekakav posao. Danas je ta čarobna brojka smanjena za tri, pa vam treba samo 2.583.975 i nepunih 17 godina. Ovo je potvrda naše rešenosti, i mukotrpnog rada naše administracije, a kako i dolikuje jednoj savremenoj zemlji 21. veka. 

Pravosuđe nikad bolje. Eto ako ne verujete svojim očima, venecijanska komisija rekla da smo mi tu baš super, ništa nam više ne fali, znaju ljudi. Ako su se i ogrešili o nas u prethodnom delu, ovo je ni po babu ni po stričevima. I to završismo u novom milenijumu, sad smo reformisani. Čak je i socijalni program, doduše za sada samo u toj oblasti,  jači nego ikad, svi reformom ostali bez posla će u nedogled primati platu, jer ima se...

Kosovski Albanci su najzad počeli da primenjuju Ustav Republike Srbije. Eto pročitali da naše nove tablice nisu u skladu sa srpskim zakonima i ustavom. „Malo“ je pogrešan grb. Oni ovo shvatiše mnogo ozbiljnije od nas, i odmah počeše da oduzimaju i to ne samo tablice već i auto. Navikli ljudi, sad kad ne može bubreg, aj bar auto, a i po zakonu je.  Da se zna kako se poštuje pravna država u reformisanom pravosuđu. A eto i mi vratili zakonodavnu vlast.


Čisto da se zna da smo i na uvođenju novih tehnologija vredno radili. Zemlja Srbija sada sve ovo, a i mnogo više, može da posmatra i sa satelita jer pošteno je platila, a i 21. vek je majkumu, red je.


5 коментара:

  1. NAŠA OPŠTINA JE PRAVI PRIMER JEDNE OPŠTINE 21. VEKA. KAO I ZEMLJA SLAŽEM SE.

    ОдговориИзбриши
  2. Sticajem okolnosti, već sam ranije nešto pisao na temu državnih simbola. Tako da me ovo sa našim grbom na tablicama, gotovo, uopšte nije iznenadilo. Ono što još uvek ne mogu da svarim je podatak da se niko ne "cima" zbog te greške. Računam da je red da neko kaže narodu šta je u pitanju i ko je kriv, odnosno, da se tablice sa falš grbom unište, a štetu nadoknadi vinovnik.
    Ovako, ostaje gorak ukus u ustima da o našem grbu brinu zvaničnici nama susedne (lažne) države Kosovo.

    ОдговориИзбриши
  3. Ako sam ja dobro shvatio, tablice su krenule sa izradom početkom godine, a grb je promenjen u novembru, i eto nezgode. To naravno ne opravdava ni jedne ni druge, jer svi rade za istog gazdu, odnosno državu. Ali ovo je dobar primer kako kod nas funkcionišu stvari, i to u veku tehnologije i raznoraznih vidova komunikacije.

    ОдговориИзбриши
  4. O čemu se radi. Može li malo detaljnije(OPIS GREŠKE)kada su u pitanju tablice za Negotin.

    ОдговориИзбриши
  5. Stari grb na novim tablicama!
    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/148113/Stari+grb+na+novim+tablicama!.html

    Ministar: Izdate registarske tablice se neće menjati
    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/148186/Ministar%3A+Izdate+registarske+tablice+se+ne%C4%87e+menjati.html

    ОдговориИзбриши