недеља, 6. фебруар 2011.

MALINE & ŽABE


Iritantno je kad vas j.. u glavu, a  pritom još i zavrću uši. Osećaj je mučan. A eto, kako nisam bio u zemlji neko vreme, lepo sam se odmorio od ovdašnjih gluposti. Vesti BBC-ja dođu kao uspavanka u odnosu na lokalne bljuvotine. Na moju sreću propustio sam više desetina toga.


Izmedju ostalog, propustih i dvadeset godina „naše“ najuspešnije privatne kompanije „Delta“. Svečanost u beogradskom hotelu „Kontinental" okupila je više od 350 zvanica iz Srbije i inostranstva. Među gostima je viđeno mnoštvo poznatih imena iz sveta politike i biznisa. Bili su tu premijeri Srbije i Republike Srpske, Mirko Cvetković i Aleksandar Džombić, predsednik RS Milorad Dodik, ambasadori Aleksandar Konuzin (Rusija) i Volfram Mas (Nemačka), ministar kulture Nebojša Bradić, gradonačelnici Beograda, Podgorice i Ljubljane, Dragan Đilas, Miomir Mugoša i Zoran Janković, bivši ministri Aleksandar Vlahović i Miroljub Labus. Možda je meni promaklo, ali ne pročitah da je tu bio premijer Kipra kome ova kompanija i dalje plaća porez, a eto našeg za glavnim stolom. Takođe interesantno je i da su tu bili predstavnici svih najznačajnijih medija u zemlji. Lepo društvo, nema šta.




Nekako čak i pored ovako impozantnog skupa gostiju, jači utisak je ostavio ekspoze gospodina Miškovića. Ako niste znali, njihov prvi posao bila je prodaja plastičnih kineskih zelenih žaba. Dosta su se pomučili oko taga jer je prezentacija držana u kupatilu hotelske sobe, dok „jadnici“ nisu skupili pare da kupe korito i tad ih je krenulo. Kako se ja toga nisam setio? A pride sam i imao korito. Eto ja znam primer čoveka koji je svoju „uspešnu poslovnu karijeru“, krenuo od malina i to preko omladinske zadruge, ali za male kineske zelene žabe do dan danas nisam znao. Zaista čovek uči dok je živ.


Sad, to šta nam je u prošlosti radio sam mu, ja bar oprostio, verujem da ni drugi milioneri svoj prvi milion nisu stekli mnogo moralnije. Za ovo što nam trenutno radi, više su krivi oni koji mu to dopuštaju, nego on. Ali to što nam i uši zavrće, „posle svega što smo mu pružili“, u najmanju ruku nije pristojno.



4 коментара:

  1. Kosovo je Srbija, sve ostalo je Delta!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Interesantno je da svi oni koji prve korake, u životu, naparaviše na selu.
    A sada ne znaju gde je selo, ali znaju za "žabe iz Kine".
    A Mišković prodaje da bi ULOŽIO U AGRAR.
    To što on upozorava da je to "naša nafta" niko da se zainteresuje.
    To što se on obogatio ne zanima one koji napustiše zemlju.
    Dok su stari živi biti će za kafić i automobile "nove generacije".
    A šta kada njih više ne bude bilo?
    Proda će mo i poslenji grumen da bi preživeli, a posle toga SNALAZI SE NARODE.

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimljivo je da su se, u isto vreme, setili sela i Delta Miško i radikali bez bedža.
    Izgleda da je to buduća dobitna kombinacija Srbije. A kako čujem od prvog čoveka radikala bez bedža priprema se besplatna podela krava, ovaca, koza...Znači, sprema se još jedna farma.

    ОдговориИзбриши
  4. Šta vredi kada neko više od godinu dana uporno zagovara STIMULATIVNI POVRATAK NA SELO (na blogovima na regionu i ovde) kada nije ni radikal bez bedža a ni Delta Miško. Do sada nije bilo komentara.
    Miša

    ОдговориИзбриши