уторак, 26. март 2013.

ŠKOTI

Iako moram da priznam fudbal uduvek obožavam, nekako mi se na ovim prostorima, zadnjih godina zgadio. Prosto je izgubio smisao. Zbog svih dešavanja u FSS (Fudbalski Savez Srbije), fudbalskim klubovima, pa do divljanja raznoraznih navijača, sumnjivih likova koji se tu muvaju, fudbal je jednostavno u zemlji Srbiji nestao.
Danas se deslilo nešto, što po mom mišljenju definitivno zaslužuje pažnju. Naime, zbog utakmice Srbija – Škotska, čije odigravanje je planirano za 21h na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu, stigli su i navijači iz Škotske. U pitanju je navijačka grupa "Tartan Army".
Kako je uporni sneg tokom noći napadao na teren Stadiona Karađorđe, pretilo je otkazivanje utakmice. Da bi to sprečili škotski navijači su se pridružili redarima i obučeni u svoje kiltove, pomogli u raščišćavanjeu snega. To nije jedini lep potez škotskih navijača u Srbiji - oni su dali prilog i za Dečje selo u Sremskoj Kamenici. 
Škotski navijači proglašeni su za najbolje navijače Evropskog prvenstva 1992, kao i Svetskog prvenstva 1998. Dobili su priznanje Olimpijskog komiteta Belgije posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002, kao i mnoge druge nagrade, a poznati su i po svom humanitarnom radu i promovisanju fer-pleja. Oni su se sredinom osamdesetih godina odrekli huliganske komponente u navijanju, a zadržali brojnost, vernost i decibele. Mislim da je svaki dalji komentar suvišan.

Нема коментара:

Постави коментар